"Poprzedni właściciel zabezpieczył kompa - tzn. poprzekładał piny w złączu." to świadczy o tym, że nie zabezpieczył ,a próbował raczej coś ukryć, żeby tylko się nie podłączać vagiem... mój kolega nie znający się mocno na motoryzacji kupił kiedyś SI, gdzie w ogóle schowali wtyczke pod tapicerkę....też niby zabezpieczenie. Co się okazało później - auto po kolizji, airbagów nie zaznasz. Najprościej ukryć wtyczkę i namieszać w kompie, niż zrobić poduchy.
Moduł komfortu - możliwości programowania
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lukaszp1981interesuje mnie właśnie domykanie szyb z przycisku na pilocie.
Trudne to jest? Będę w stanie sam sobie to zrobić - mam oczywiście Vag'a.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikDa się pomoże ci ten programik : http://www.motordiag.cz/mkm rejestracja jest darmowa, ustawisz nim te funkce co koledzy opisali powyżej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Damianjg3. kierunki podczas otwierania
4 kierunki podczas zamykania
5. klakson podczas otwierania
6 klakson podczas zamykania
Próbowałem włączyć informowanie klaksonem przy zamykaniu, zaznaczyłem odpowiednie checkboxy w VCDS-ie i lipa. Nie działa. Być może trzeba coś jeszcze.
Jest gdzieś może to wytłumaczone, co potrzeba ustawić żeby klakson przy zamykaniu działał ?
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukaszp1981perzykt, interesuje mnie właśnie domykanie szyb z przycisku na pilocie.
Trudne to jest? Będę w stanie sam sobie to zrobić - mam oczywiście Vag'a.
Przed cała operacją sprawdź jaki masz moduł - chodzi o jego numer VAG - i potem w zależności od typu modułu zmieniasz wartości w 4 lub w 6 adresach. Oczywiście przed jakąkolweik zmainą należy spisać wartości fabryczne tych wartości bo jak coś nie pójdzie to wiadomo do czego wrocić.
Mnie za pierwszym razem zrobilo się tak że tył chodzi normalnie a przód odwrotnie - czyli otwieranie było zamykaniem a zamykanie otwieraniem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukaszp1981U mnie jest domykanie szyb, ale tylko z kluczyka - jak przytrzymam w pozycji zamykania.
Chcę właśnie sobie uruchomić domykanie z kluczyka, bo czasem się muszę wracać żeby zamknąć okna.Fiat Palio Weekend 1.2 16v 59kw. 2002r
Komentarz
-
-
[quote="marcinlomza83"]Zamieszczone przez Damianjgzobacz czy domyka Ci szyby jak przytrzymasz kluczyk w pozycji zamykania. Ale lepiej jest vagiem [/quot
z kluczyka się domyka, może jakieś wskazówki jak to przeprogramować vagiem, pozdrawiamW fabrycznych alarmach passata na przestrzeni lat 1996-2004 - było jednak sporo zmian - różnice polegają na zastosowaniu coraz to nowszej elektroniki w pojazdach np: (moduł komfortu - komputer sterujący - wersja - opcje dodatkowe - itp.) Większość pojazdów opuszczających fabrykę były ustawiane od...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeck1. Auto blokowanie drzwi po przekroczeniu prędkości 15km/h
2. Auto ODblokowanie po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki.Zamieszczone przez Damianjg3. kierunki podczas otwierania
4 kierunki podczas zamykania
5. klakson podczas otwierania
6 klakson podczas zamykania
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez goryl3Zamieszczone przez kropeck1. Auto blokowanie drzwi po przekroczeniu prędkości 15km/h
2. Auto ODblokowanie po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki.
Czeski soft też można do tego wykorzystać.
Komentarz
-
-
Panowie podpinam się pytaniem i ponawiam je, bo już raz to pisałem ale widocznie nikt nie zauważył
Czy w O2 można zrobić, że przy zamykaniu samochodu z pilota będzie mnie informował o tym fakcie klaksonem ?
W VCDSie widziałem stosowne opcje, zaznaczałem je, ale nic z tego. Być może trzeba coś jeszcze?
Nie mam fabrycznego alarmu jeżeli ma to znaczenie.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
mam takie pytanko co do modułu komfortu - czy jest on odpowiedzialny za zapalanie oświetlenia wnętrza? ponieważ światełka w drzwiach działają mi normalnie natomiast dachowe lampki ani z przodu ani z tyłu lampki nie działają. Może to być związane z tym, że miałem wodę przez nieszczelną uszczelkę za siedzeniem kierowcy a chyba gdzieś właśnie tam jest ten moduł? Wydaję mi się, że cała reszta działa normalnie jak wcześniej! tylko to oświetlenie od pewnego czasu!zmiana na Audi A6 3.0TDI 245KM 4x4 )
Komentarz
-
Komentarz